Komplett – omdöme & guide

2024-07-04
E-butiker
Komplett

Komplett är en nordisk e-butik som har etablerat sig som en ledande aktör inom försäljning av hemelektronik och datortillbehör online. Med sitt breda sortiment och konkurrenskraftiga priser har företaget blivit ett populärt val för teknikentusiaster över hela Norden.

I denna guide kommer vi att granska Kompletts erbjudande, undersöka kundernas omdömen och ge dig värdefulla insikter för att hjälpa dig navigera din shoppingupplevelse på denna populära nordiska e-handelsplats.

Om Komplett

Komplett grundades 1996 i Norge och har sedan dess vuxit till att bli en av Nordens ledande e-handelsaktörer inom hemelektronik och IT-produkter. Företaget startade som en renodlad datorbutik men har över åren expanderat sitt sortiment för att möta kundernas växande behov.

Idag erbjuder Komplett ett brett utbud av produkter, inklusive datorer, komponenter, mobiltelefoner, TV-apparater, hushållsapparater, och mycket mer. De riktar sig både till privatpersoner och företag, med särskilt fokus på teknikentusiaster och gamers.

Komplett har huvudkontor i Sandefjord, Norge, men bedriver verksamhet i flera nordiska länder:

  • Norge (Komplett.no)
  • Sverige (Komplett.se)
  • Danmark (Komplett.dk)

Företaget är känt för sitt omfattande produktsortiment, konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser. De har även utvecklat egna varumärken som Komplett PC och Iiglo för att erbjuda prisvärda alternativ till välkända märken.

Kompletts utbud & sortiment

Komplett erbjuder ett omfattande sortiment av produkter inom elektronik och hemutrustning. Deras utbud är organiserat i flera huvudkategorier för att underlätta för kunderna att hitta vad de söker:

Datorutrustning. Här hittar kunder allt från kompletta datorer till enskilda komponenter och tillbehör.

Gaming. Ett brett utbud av produkter för spelare, inklusive konsoler, spel och gaming-tillbehör.

Komplett-PC. Företagets egna datorer, skräddarsydda för olika behov och budgetar.

Dator & Surfplatta. Bärbara datorer, stationära datorer, surfplattor och tillbehör.

TV, ljud & bild. Ett stort urval av TV-apparater, hemmabiosystem, högtalare och andra ljudprodukter.

Mobil & klockor. Smartphones, smartwatches och tillbehör från ledande varumärken.

Vitvaror. Kylskåp, tvättmaskiner, diskmaskiner och andra större hushållsapparater.

Hem & hushåll. Diverse produkter för hemmet, inklusive mindre hushållsapparater och heminredning.

Varje huvudkategori innehåller även flera underkategorier som hjälper kunderna att ytterligare specificera sin sökning. Detta gör det möjligt för användare att enkelt navigera genom det omfattande sortimentet och hitta exakt vad de letar efter.

Komplett gaming dator

Komplett har etablerat sig som en ledande aktör inom gaming-datorer, och deras handbyggda datorer har blivit synonyma med hög prestanda och pålitlighet i gamingvärlden.

Företaget är särskilt känt för att erbjuda handbyggda gamingdatorer med alltid tre års garanti och stor

valmöjlighet för konfiguration. Detta koncept har gjort Komplett till ett populärt val bland gamers på alla nivåer.

Försäljning till företag och privatpersoner

Komplett säljer som sagt både till företag och privatpersoner. Komplett företag gör att du som företagare kan handla med särskilda förmåner anpassade för affärsverksamhet. Detta inkluderar:

Skräddarsydda företagslösningar

  • Volymrabatter
  • Förlängd betalningstid
  • Dedikerad företagssupport

Komplett bank har bytt namn

Komplett hade tidigare en bank som hette just Komplett bank. Denna finansiella gren av företaget erbjöd olika banktjänster och finansieringslösningar till kunder i de nordiska länderna. Banken var särskilt känd för sina konsumentkrediter och kreditkort som ofta användes i samband med köp från Kompletts e-handelsplattform.

Banken har dock nu fått ett nytt namn till Morrow Bank. Detta namnbyte representerar en ny era för bankverksamheten och markerar en viss separation från Kompletts huvudsakliga e-handelsverksamhet.

Detta byte har även gjort så att det gamla Komplett kreditkortet numera också går under detta nya varumärke. Kunder som tidigare hade ett Komplett-branded kreditkort kommer nu att se Morrow Banks namn på sina kort och kontoutdrag.

Betalningsmetoder

Komplett erbjuder flera flexibla betalningsalternativ för att göra din shopping så smidig som möjligt. Här är en översikt över de tillgängliga betalningsmetoderna:

Kortbetalning

Snabb och smidig kortbetalning med VISA eller MasterCard. Detta är ett enkelt och säkert sätt att genomföra ditt köp direkt.

Delbetalning

Komplett delbetalning gör att du enkelt kan dela upp din betalning på 6, 12, 24 eller 36 månader via Walley delbetalning i kassan. Det lägsta beloppet är 1 000 kronor inkl. moms och det högsta är 100 000 kronor. Perfekt för större inköp när du vill sprida ut kostnaden över tid.

Köp nu – betala om två månader

Upp till 90 dagars betalningsuppskjutning från Walley. Avgift 200:- + aviavgift 39:-. Detta alternativ ger dig extra andrum innan betalningen ska ske.

Swish

Komplett erbjuder även snabba betalningar via Swish. Betalningen sker, som de flesta svenskar känner till, direkt och fungerar på mobil och surfplattor. Idealiskt för dig som föredrar att betala med din smartphone.

Presentkort

Har du fått ett presentkort? Använd det enkelt vid kassan för att betala hela eller delar av ditt köp.

Faktura

Faktura 14-30 dagar via Walley. 29 kr i avgift för fakturor på 30 dagar. Ett bra val om du föredrar att betala i efterhand.

Komplett FLEX

Komplett erbjuder även ett relativt nytänkande sätt att betala på via Komplett FLEX. Detta är en form av prenumerationstjänst där du kan välja bland 1000-tals produkter och du betalar 0 kr idag. Du får en låg och fast månadskostnad och när du uppgraderar får din produkt en ny ägare. Perfekt för dig som vill ha tillgång till de senaste produkterna utan att binda upp dig långsiktigt.

Komplett rabattkod & erbjudanden

Komplett är känt för att regelbundet erbjuda sina kunder olika typer av rabatter och specialerbjudanden. Dessa inkluderar rabattkoder som kan användas i kassan för att få rabatt på hela köpet eller specifika produktkategorier. Komplett lanserar också ofta säsongsbaserade kampanjer under högtider som jul, Black Friday eller sommaren, med nedsatta priser på många produkter.

Komplett logga in – hur gör man?

Om man sedan tidigare skapat konto på Komplett och vill logga in kan man enkelt göra detta på deras Logga in-sida. Där loggar man in med hjälp av e-post och lösenord. Detta är den vanligaste och snabbaste metoden för att få tillgång till sitt konto.

Det går även att logga in med SMS, vilket kan vara praktiskt om man föredrar att använda sitt telefonnummer eller om man tillfälligt inte har tillgång till sin e-post.

Om man glömt sitt lösenord behöver man inte oroa sig. Komplett erbjuder en smidig lösning för detta genom att man kan återställa lösenordet via ett återställningsmeddelande som skickas till den registrerade e-postadressen.

Komplett kundtjänst

Komplett erbjuder flera olika vägar för kunder att få hjälp och support. Det finns dels svar på i princip alla vanligt ställda frågor på deras hemsida, vilket kan vara ett snabbt sätt att lösa enklare problem eller få information.

För mer specifika frågor eller personlig assistens kan man kontakta kundtjänsten direkt genom följande kanaler:

Chatt

Komplett erbjuder en chattfunktion som är öppen helgfria vardagar mellan 09:00 – 17:00. Du hittar chatten längst ner till höger på hemsidan. Det är värt att notera att Komplett för närvarande testar en ny chatt-lösning. Om du har problem med att få upp chatt-ikonen, kan du prova att deaktivera din adblocker.

Telefon

Du kan även ringa Kompletts kundtjänst på helgfria vardagar mellan 09:00 – 17:00. Telefonnumret är 031-710 20 00. För företagskunder finns en separat kontaktväg.

E-post

Om du föredrar att kommunicera via e-post, finns det en länk på Kompletts hemsida där du kan skicka ett meddelande till kundtjänsten.

Komplett omdöme

Kundernas omdömen om Komplett varierar beroende på var man kollar. Detta ger en blandad bild av e-butikens prestationer.

På Prisjakt har Komplett ett imponerande genomsnittligt omdöme på 4,5 av 5. Kunder här tenderar att uppskatta butikens breda produktutbud, konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser.

Trustpilot visar dock en annan bild, med ett genomsnittligt betyg på endast 1,8 av 5. Här nämner kunder oftare problem med kundservice, leveransförseningar eller svårigheter med returer.

Andra företag

Biltema – omdöme & guide

Biltema – omdöme & guide

Biltema är en välkänd svensk butikskedja, som även finns i flera nordiska länder och som specialiserar sig på att erbjuda ett brett sortiment av produkter till låga priser. Företaget grundades 1963 och har sedan dess expanderat till att bli en av de mest populära...

Elgiganten – omdöme & guide

Elgiganten – omdöme & guide

Elgiganten är en av nordens största butikskedjor inom hemelektronik, med ett omfattande sortiment som inkluderar allt från datorer och mobiltelefoner till vitvaror och hemelektronik. Sedan de öppnade i Sverige 1994 har Elgiganten blivit en populär plats för kunder som...

Mio – omdöme & guide

Mio – omdöme & guide

Mio är en av Sveriges mest välkända och etablerade möbel- och heminredningskedjor. Sedan starten har Mio strävat efter att erbjuda sina kunder ett brett sortiment av kvalitetsmöbler och inspirerande inredningslösningar för alla typer av hem. Med ett nätverk av butiker...

NetOnNet – omdöme & guide

NetOnNet – omdöme & guide

NetOnNet är en populär elektronikbutik som många vänder sig till när de behöver ny teknik. I den här guiden kommer vi att ge vårt omdöme om NetOnNet och undersöka deras produkter, priser, kundservice och hur det är att handla hos dem. Vi kommer att titta på vad de gör...