Ellos – omdöme & guide

2024-07-15
E-butiker
Ellos

Ellos är en av de största webbshopparna i Sverige och har sedan starten 1947 vuxit till att bli en populär butik inom bland annat mode, heminredning och skönhet. Med ett brett sortiment har Ellos blivit ett självklart val för många svenskar när det gäller shopping.

I den här guiden kommer vi att gå igenom olika delar av Ellos, som vilka produkter de säljer, hur bra kvaliteten är, hur deras kundservice fungerar och hur det är att använda deras webbplats.

Oavsett om du är en tidigare kund eller funderar på att handla där för första gången, kommer den här guiden att hjälpa dig få en bättre uppfattning om Ellos och deras utbud.

Om Ellos

Ellos är en av Sveriges ledande webbshoppar som erbjuder ett brett sortiment av mode, heminredning och skönhetsprodukter. Företaget grundades 1947 och har sedan dess växt till att bli en populär destination för online-shopping.

De strävar efter att erbjuda något för alla genom sitt stora utbud av produkter. De har kläder för kvinnor, män och barn, samt ett omfattande sortiment av heminredning som inkluderar möbler, textilier och dekorationer. Dessutom erbjuder de skönhetsprodukter som täcker allt från hudvård till smink.

Ett av Ellos kännetecken är deras användarvänliga webbplats, som gör det enkelt för kunder att hitta och köpa det de söker. De erbjuder även flera betalningsalternativ och snabb leverans, vilket gör shoppingen smidig och bekväm.

Ellos utbud & sortiment

Ellos är känt för sitt breda och varierade sortiment som täcker många olika behov och smaker. Oavsett om du letar efter kläder för hela familjen, snygga möbler till ditt hem, eller högkvalitativa skönhetsprodukter, så har Ellos något för dig.

Dam

Ellos erbjuder ett stort utbud av damkläder som passar alla stilar och tillfällen. Här hittar du allt från trendiga klänningar och bekväma vardagsplagg till ytterkläder och underkläder.

Sortimentet inkluderar också ett brett utbud av storlekar, vilket gör det lätt för alla kvinnor att hitta något som passar just dem.

Herr

Herrkollektionen hos Ellos erbjuder stilrena och moderna kläder för män i alla åldrar. Här hittar du allt från avslappnade t-shirts och jeans till eleganta kostymer och skjortor. Sortimentet omfattar även ytterkläder och accessoarer som kompletterar varje mans garderob.

Barn

Ellos har ett brett sortiment av barnkläder som är både hållbara och bekväma. Från nyfödda till tonåringar, finns det kläder för alla åldrar och tillfällen. Sortimentet inkluderar allt från lekfulla vardagsplagg till mer formella kläder för speciella tillfällen.

Hem

Under kategorin ”Hem” finns ett omfattande sortiment av heminredning, möbler och andra saker som man har i hemmer. Du kan hitta allt från soffor och sängar till dekorativa kuddar och gardiner. Ellos erbjuder också elektronik, såsom datorer, spelkonsoler och mobiltelefoner.

Skönhet

Deras skönhetsavdelning erbjuder ett brett sortiment av produkter inom hudvård, hårvård och makeup. Oavsett om du söker en ny ansiktskräm eller en ny hårfärg, finns det något för alla behov och preferenser.

Sport & outdoor

För den sportiga kunden har Ellos ett varierat utbud av sport- och outdoorprodukter. Här hittar du träningskläder, skor och utrustning för olika typer av träning och utomhusaktiviteter. Sortimentet inkluderar även funktionella plagg som passar för både löpning, gym och friluftsliv.

Ellos collaborations

Ellos collaborations är en unik kategori där företaget samarbetar med olika designers och kända personligheter för att skapa exklusiva kollektioner.

Dessa samarbeten resulterar i unika plagg som kombinerar kreativ design med hög kvalitet. Det är en möjlighet att hitta något unikt och speciellt som inte finns i det vanliga sortimentet.

I vilka städer finns Ellos?

Ellos är främst känt som en stor och populär e-butik, men det finns även två fysiska Ellos-butiker där kunder kan uppleva produkterna på plats. Dessa butiker erbjuder möjligheten att se, känna och prova produkter innan köp, vilket många föredrar.

Här är de två fysiska Ellos-butikerna:

  • Ellos Butik – Korsgatan 13, Göteborg
  • Ellos Butik – C4 Shopping Fundationsvägen 17, Kristianstad

Dessa butiker ger kunderna en chans att utforska ett brett sortiment av kläder, heminredning och skönhetsprodukter direkt i butiksmiljön.

Ellos Öppettider

Öppettiderna för de två fysiska Ellos-butikerna skiljer sig en aning. Nedanför ser du öppettiderna för respektive butik:

Ellos Butik – Göteborg

  • Måndag – fredag: 10:00 – 18:00
  • Lördag: 10:00 – 17:00
  • Söndag: 12:00 – 16:00

Ellos Butik – Kristianstad

  • Måndag – fredag: 10:00 – 20:00
  • Lördag – söndag: 10:00 – 18:00

Ellos privatlån

Ellos erbjuder privatlån i samarbete med Resurs Bank, vilket gör det möjligt för kunder att låna pengar till olika behov. För att kunna ansöka om ett privatlån hos Ellos måste vissa villkor uppfyllas.

Först och främst måste du vara minst 20 år gammal och inta ha några betalningsanmärkningar. Inkomstkraven varierar beroende på lånebeloppet. För lån under 50 000 kr krävs en årsinkomst på minst 140 000 kr, medan lån på 50 000 kr eller mer kräver en årsinkomst på minst 240 000 kr.

Det är viktigt att notera att dessa lån inte kan användas för att köpa en bostad eller för att täcka kontantinsatsen vid bostadsköp. Ellos privatlån är istället tänkta att användas för andra personliga ändamål.

För att lära dig mer, gå till denna länk.

Betalningsmetoder

När det kommer till Ellos betalning finns det flera bekväma betalningsmetoder att välja mellan, så att du kan hitta det alternativ som passar dig bäst.

Kortbetalning

Ellos accepterar betalning med de vanligaste kredit- och betalkorten, Visa och Mastercard. Detta är ett snabbt och säkert sätt att betala för dina köp direkt vid beställningen.

Ellos Elpy

Elpy är ett varumärke som ägs av Ellos AB och erbjuder flera flexibla betalningsalternativ för dig som kund. Här är de olika betalsätten som Elpy erbjuder:

Köp nu, betala sen – Faktura. Med detta alternativ kan du göra ditt köp och betala fakturan senare. Det ger dig möjlighet att få hem dina varor och prova dem innan du betalar.

Betala i slutet av månaden – Månadsfaktura. Samla alla dina köp på en månadsfaktura och betala hela beloppet en gång i månaden. Detta gör det enkelt att hålla koll på dina utgifter.

Dela upp räntefritt – Räntefritt delbetalningskonto. Om du vill sprida ut kostnaden över en längre period utan att betala ränta, kan du välja ett räntefritt delbetalningskonto. Detta gör det möjligt att betala av köpet i mindre, hanterbara summor.

Dela upp – Delbetalningskonto. För ännu mer flexibilitet kan du välja ett vanligt delbetalningskonto där du delar upp betalningen över tid. Denna metod kan innebära ränta beroende på villkoren, men ger stor flexibilitet i hur du betalar.

Ellos frakt – kostar det?

När du handlar hos Ellos kan fraktkostnaden variera beroende på ditt beställningsbelopp och paketets storlek. För normala paket som är upp till 140 cm långa, erbjuder Ellos fri frakt för beställningar över 599 kr, efter att eventuella rabatter har dragits av.

Om din beställning däremot ligger mellan 1 kr och 599 kr, tillkommer en fraktavgift på 54,90 kr.

Ellos retur – vad gäller?

När du returnerar varor till Ellos, finns det vissa kostnader och regler att vara medveten om. En standardavgift på 50 kr tillkommer för varje returpaket. Om du returnerar större eller tyngre varor, tillkommer dessutom en extra returfraktkostnad på 295 kr per paket.

Om du väljer att returnera hela din beställning, får du tillbaka det totala varuvärdet samt eventuella ursprungliga fraktkostnader. Dock återbetalas inte tilläggsavgifter som kan ha uppkommit för exempelvis expressleverans eller inbärningstjänster.

Ellos rabattkod & erbjudanden

Ellos erbjuder nästan ständigt olika rabattkoder och specialerbjudanden för sina kunder. Genom att hålla utkik på deras hemsida kan du ofta hitta kampanjer som ger dig rabatt på olika produkter och kategorier.

Dessutom har Ellos speciella reor under året, som till exempel Black Friday, då rabatterna och erbjudandena är extra attraktiva. Det är en utmärkt tid att fynda och få ännu mer värde för pengarna.

Håll dig uppdaterad på deras hemsida eller nyhetsbrev för att inte missa några förmånliga erbjudanden.

Ellos logga in – hur gör man?

Att logga in på Ellos hemsida är enkelt och går snabbt. Följ dessa steg:

  1. Gå in på deras hemsida: https://www.ellos.se/
  2. Tryck på ”Logga in” – du hittar denna knapp uppe i högra hörnet på sidan.
  3. Fyll i din e-postadress och lösenord i de angivna fälten.
  4. Klicka på ”Logga in” och du är klar.

Ellos mina sidor faktura

För att enkelt hantera dina fakturor och hålla koll på dina köp, kan du använda funktionen ”Mina sidor” på Ellos hemsida. Följ dessa steg för att komma åt dina fakturor:

  1. Gå in på deras hemsida: https://www.ellos.se/
  2. Logga in: Klicka på ”Logga in” uppe i högra hörnet och fyll i din e-postadress och lösenord.
  3. Gå till ”Mina sidor”: När du är inloggad, klicka på ditt namn eller ”Mina sidor” i det övre högra hörnet av sidan.
  4. Välj ”Fakturor”: I menyn på ”Mina sidor” hittar du alternativet ”Fakturor”. Klicka på detta för att se en översikt över dina fakturor, betalningsstatus och detaljer om dina köp.

Här kan du enkelt hålla reda på dina betalningar, se förfallodagar och ladda ner fakturakopior om det behövs. Du kan även se information om din resurs bank ellos faktura, vilket gör det smidigt att ha koll på din ekonomi och dina beställningar hos Ellos.

Ellos kundtjänst

Ellos erbjuder flera sätt att komma i kontakt med deras kundtjänst för att få hjälp med frågor och ärenden. Här är de olika alternativen:

Telefon

Du kan nå Ellos kundtjänst via telefon på nummer 033-33 000. De har öppet på vardagar mellan 07:30 och 19:00, vilket ger dig gott om tid att ringa när det passar dig.

Mail

Om du föredrar att skicka e-post, kan du kontakta Ellos kundtjänst via ett formulär på deras webbsida.

Chatt

Ellos erbjuder även en chattfunktion på deras webbsida där du kan få snabb hjälp i realtid. Besök deras hemsida och klicka på chattikonen för att starta en konversation med en kundtjänstrepresentant.

FAQ-sektion

För snabba svar på vanliga frågor kan du besöka Ellos FAQ-sektion på deras webbsida. Här hittar du svar på vanliga frågor om beställningar, leveranser, returer och mycket mer.

Oavsett vilket alternativ du väljer, är Ellos kundtjänst redo att hjälpa dig med dina frågor och ge dig den bästa möjliga servicen.

Ellos omdöme

Ellos har fått övervägande positiva omdömen från sina kunder och recensionföretag. På Trustpilot har de ett imponerande betyg på 4,4 av 5, vilket indikerar att många kunder är mycket nöjda med deras produkter och tjänster. Detta betyg anses vara väldigt bra och visar på en hög grad av kundtillfredsställelse.

På Prisjakt har Ellos ett något lägre betyg på 3,8 av 5. Även om detta betyg är lägre än på Trustpilot, anses det fortfarande vara hyfsat bra. Det visar att majoriteten av kunderna har haft positiva upplevelser, även om det finns några som har upplevt mindre problem.

Sammanfattningsvis kan man säga att Ellos överlag har fått bra recensioner och omdömen från sina kunder. De höga betygen på Trustpilot och Prisjakt speglar en stark kundnöjdhet och pålitlighet, vilket gör Ellos till ett populärt val bland svenska shoppare.

Andra företag

Biltema – omdöme & guide

Biltema – omdöme & guide

Biltema är en välkänd svensk butikskedja, som även finns i flera nordiska länder och som specialiserar sig på att erbjuda ett brett sortiment av produkter till låga priser. Företaget grundades 1963 och har sedan dess expanderat till att bli en av de mest populära...

Elgiganten – omdöme & guide

Elgiganten – omdöme & guide

Elgiganten är en av nordens största butikskedjor inom hemelektronik, med ett omfattande sortiment som inkluderar allt från datorer och mobiltelefoner till vitvaror och hemelektronik. Sedan de öppnade i Sverige 1994 har Elgiganten blivit en populär plats för kunder som...

Mio – omdöme & guide

Mio – omdöme & guide

Mio är en av Sveriges mest välkända och etablerade möbel- och heminredningskedjor. Sedan starten har Mio strävat efter att erbjuda sina kunder ett brett sortiment av kvalitetsmöbler och inspirerande inredningslösningar för alla typer av hem. Med ett nätverk av butiker...

NetOnNet – omdöme & guide

NetOnNet – omdöme & guide

NetOnNet är en populär elektronikbutik som många vänder sig till när de behöver ny teknik. I den här guiden kommer vi att ge vårt omdöme om NetOnNet och undersöka deras produkter, priser, kundservice och hur det är att handla hos dem. Vi kommer att titta på vad de gör...